Zatvori
Poslovni Puls
09/11/2012

Amerikanci će u blagdanskom online shoppingu potrošiti rekordnih 68,4 milijardi dolara

Dok hrvatski trgovci ovih dana brinu o porezu i fiskalnim blagajnama - oni američki se već polako pripremaju za blagdansku shopping ludnicu...

Analitičari Forrestera objavili su kako će Amerikanci ove godine potrošiti 68,4 milijarde u online shoppingu! To je povećanje od visokih 15 posto u odnosu na prošlogodišnju shopping sezonu.  Forresterova Sucharita Mulpuru kaže kako online shopping ove godine značajno porasti zbog činjenice da sve više potrošača bira kupovinu iz udobnosti vlastitog doma, a izdvojila je i brzorastući segment mobilne e-trgovine.

Prosječni Amerikanac na blagadanski će shopping potrošiti oko 419 dolara, oko 12 posto više nego prošle godine, objavio je Forrester.

Istovremeno, comScore također prognozira povećano peglanje kartica na internetu za vrijeme blagdana. comScore nije prognozirao cifru, ali je objavio kako je u trećem kvartalu online shopping sektor u SAD-u zabilježio promet od 41,9 milijardi dolara, što predstavlja rast od 15 posto u odnosu na prošlogodišnji kvartal.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram