Zatvori
Poslovni Puls
09/11/2012

Dobrodošli u Jugoslaviju: U New Yorku počela prodaja goriva "par-nepar"

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg dosjetio se kako smanjiti redove na benzinskim postajama u gradu. Osmislio je varijantu "par-nepar" sličnu onoj u nekadašnjoj Jugoslaviji kada je vladala nestašica goriva...

Oni koji su mlađi, ili pak za zaboravne, osamdesetih godina prošlog stoljeća u Jugoslaviji se smjelo voziti prema zadnjem broju na automobilskoj tablici zbog nestašice goriva; parni broj smio je voziti na parni datum, a neparni broj na neparni datum.

Bloomberg je zbog nestašice goriva, jer u New Yorku radi samo 25% benzinskih postaja pa je došlo do ogromnih redova u kojima se satima čeka na kupnju goriva, osmislio sličnu par-nepar varijantu.

Neki vlasnici benzinskih postaja kažu da ima nezadovoljnih građana koji stoje u redu i doznaju da gorivo ne mogu kupiti do sutra. Taksiji i hitna pomoć oslobođeni su te mjere.

Prošle godine "par-nepar" vožnja primjenjivala se dva dana u Rimu zbog opasno visoke razine onečišćenja u zraku, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram