Zatvori
Poslovni Puls
09/11/2012

Opel odustao od proizvodnje električne verzije gradskog mališana "Adam"

Opel je prekinuo rad na planiranoj električnoj verziji novog modela "Adam" zbog visokih troškova proizvodnje...

Električna verzija Opel "Adama" zasnivala se na tehnologiji predstojećeg Chevroletovog "Spark" električnog modela, koji je planiran za američko tržište, ali su u "Opelu" odlučili da im se ovakav auto ne isplati proizvoditi.

"To je poslovna odluka", rekao je Dieter Metz, glavni inženjer u Opelu. "Nebismo bili u mogućnosti da naplatimo mušterijama cijenu koja je potrebna za proizvodnju ovakvog automobila", rekao je Metz.

Tržište električnih automobila  sporo se razvija jer kupci nisu voljni platiti visoku cijenu tehnologije koja je neophodna u proizvodnji električnih cestovnih automobila.

S druge strane Opel će se držati najavljene proizvodnje "Adama" s tri benzinska motora (1.2L sa 70KS, 1.4L sa 87KS i 1.4L sa 100KS), a također su se pojavile i neslužbene informacije o sportskom modelu Opel "Adam" OPC.

"Adam" OPC bi konkurirao modelima kao što su Abarth 500 i Mini Cooper S, a kako sada stvari stoje, "Adam" OPC bi trebao dobiti novi 1,4 litarski turbo motor koji će razvijati snagu od 180 KS-a  (u paru sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem).

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram