Zatvori
Poslovni Puls
10/11/2012

Nakon Rihanne, Baracka Obame i Stanije...Papa Benedikt XVI. otkrio Twitter

Papa Benedikt XVI. već ima "stado" od milijardu i dvjesto tisuća sljedbenika u klasičnome smislu te riječi, ali kad taj 85-godišnjak uđe u vrli novi svijet Twittera, očekuju ga i milijuni novih, barem tako misle u Vatikanu...

Vatikanski dužnosnici kažu da će Papa, poznat po tome da ne voli računala i još govore piše rukom, do kraja godine imati vlastiti račun na Twitteru. "Bit će to službeni kanal", kaže jedan dužnosnik.

Tvitat će se prvenstveno sadržaj Papinih tjednih audijencija, nedjeljni blagoslov te propovijedi za glavne crkvene blagdane, a bit će i reakcija na važne događaje u svijetu, poput prirodnih katastrofa.

Duhovni vođa miljarde i dvjesto tisuća katolika u svijetu neće sam pisati tvitove, ali će ih potpisivati pa će se slati u njegovo ime, poručili su iz Vatikana.

No, Reuters primjećuje kako ni božanskom intervencijom neće uspjeti sažeti papinsku encikliku koja se zna rastegnuti i na 140 stranica, u 140 tviterskih znakova, nego će se vjerojatno tvitom samo upućivati na internetsku adresu s kompletnim dokumentom, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram