Zatvori
Poslovni Puls
12/11/2012

Na BBC-ju pljušte ostavke zbog pedofilske afere Jimmyja Savilea

BBC-jeva direktorica informativnog programa Helen Boaden i njezin zamjenik dali su ostavke na dužnost, dan nakon ostavke glavnog direktora Georgea Entwistlea zbog dvaju skandala povezanih s pedofilijom, javio je sam BBC...

Ostavka Helen Boaden i Stephena Mitchella događa se u trenutku kada je ta kuća u krizi zbog uređivačke politike u praćenju skandala u vezi s njezinim bivšim voditeljem, danas pokojnim Jimmyjem Savileom, optuženim za višestruko spolno zlostavljanje i zbog klevetničkog napada na bivšeg visokog dužnosnika konzervativne stranke.

Boaden i Mitchell odlaze s dužnosti u očekivanju zaključka istrage o razlozima koji su naveli BBC da koncem 2011. skine s programa reportažu u emisiji Newsnight u kojoj su govorile žrtve Jimmyja Savilea koji je umro u listopadu 2011.

"Helen Boaden je ocijenila da nije kadra obavljati svoju dužnost dok se ne završi istraga", ističe BBC u priopćenju, dodajući da ju privremeno mijenja Fran Usnworth, a da će zamjenika direktora informativnog programa Stephena Mitchella zamijeniti Ceri Thomas.

Skandal povezan s Jimmyjem Savileom koji je početkom listopada otkrila istraga privatne televizije ITV, gurnuo je tu javnu audiovizualnu grupaciju u krizu. Savile, popularni BBC-jev voditelj, optužen je da je tijekom 40 godina zlostavljao najmanje tristo djece, pa i u prostorijama BBC-ja.

Kriza u BBC-ju dodatno se pogoršala kada su urednici emisije Newsnight koja obrađuje aktualne teme priznali u petak da su objavili istragu u kojoj se bivšeg konzervativnog dužnosnika iz doba Margaret Thatcher lažno optužuje za pedofiliju, prenosi HRT.

Foto: BBC

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram