Zatvori
Poslovni Puls
13/11/2012

Radimir Čačić: Hrvatska Kataru može postati ulazna točka za europsko tržište

Hrvatska ima veliki potencijal za strana ulaganja i sada je pravi trenutak za pokretanje zajedničkih projekata, ocijenili su hrvatski dužnosnici u Dohi na katarsko-hrvatskom gospodarskom forumu koji se održava u sklopu višednevnog službenog posjeta hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Kataru...

Uz katarske i hrvatske političke dužnosnike skupu u Dohi nazočilo je više desetaka gospodarstvenika koji će imati prilike u individualnim razgovorima pokrenuti zajedničke projekte i sklopiti poslove.

Otvarajući skup Josipović je rekao da su njegovi razgovori s katarskim domaćinima, posebno s državnim poglavarom emirom Hamadom al-Tanijem, protekli u vrlo prijateljskom ozračju. Dodao je kako se nada da će njegov posjet, kao i ovaj forum i otvaranje hrvatskog veleposlanstva u Dohi, otvoriti novo poglavlje u odnosima dviju zemalja. "Spremni smo pokrenuti dugoročne zajedničke projekte i dajemo punu podršku katarskim ulaganjima u Hrvatsku", rekao je.

Predsjednik katarske Trgovinske i industrijske komore Kalifa al-Tani rekao je da se nada kako će posjet predsjednika Josipovića pridonijeti razvoju odnosa između Hrvatske i Katara. "Sada je dobar trenutak za pokretanje zajedničkih projekata koji će iskoristiti prednosti i potencijale obiju zemalja", rekao je al-Tani.

Obrativši se nazočnima, ministar gospodarstva Radimir Čačić pozvao je katarske ulagače na dolazak u Hrvatsku, naglasivši da je vlada pripremila veliki broj projekata te da stalno radi na poboljšanju investicijskog okruženja. "Najvažnija je poruka da vam nudimo da budete naš dugoročan partner u svim tim projektima i da budemo vaša ulazna točka za europsko tržište", rekao je Čačić.

Dodao je da Hrvatska ima veliki potencijal za ulaganja u turizam i infrastrukturu, ali je posebno naglasio da je najveći ulagački potencijal na području energetike. "Hrvatska je osmi najveći uvoznik energije na svijetu u apsolutnom iznosu, a sasvim sigurno nije osma po veličini zemlja svijeta. To pokazuje veliki potencijal Hrvatske za investicije u energetici", dodao je, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram