Zatvori
Poslovni Puls
14/11/2012

U hrvatskom proračunu za 2013. godinu "nedostaje" čak 5 milijardi kuna!

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić praktički je priznao u Rijeci na Danu EU fondova da u državnom proračunu za 2013. nedostaje pet milijardi kuna, i da je to razlog da se prijedlog budžeta ovaj tjedan još neće naći na Vladi i Saboru...

"Visina proračuna za 2013. godinu bit će objavljena idući tjedan na Vladi. No, doista su pred nama vrlo veliki zahtjevi: samo temeljem rasta kamata na postojeće kredite, potom zato što moramo uplatiti 1,7 milijardi kuna za članstvo u EU, te zbog troškova u brodogradnji, rashodna strana proračuna rast će u 2013. godini za pet milijardi kuna. To negdje treba naći", rekao je Branko Grčić, piše Novi list.

Na pitanje gdje će se zbog toga prvo morati rezati, Grčić je novinare ostavio bez odgovora: "Ako rezova bude, o njima će se znati idući tjedan".

Govoreći o budućnosti 3. maja, potpredsjednik Grčić izjavio je da se sve odvija prema Vladinim odlukama i poznatim procedurama, a o mogućoj propasti plana sa ulaskom Uljanika u 3. maj nije želio ni govoriti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram