Zatvori
Poslovni Puls
15/11/2012

Vipnet u prvih devet mjeseci uprihodovao 313,9 milijuna eura

Vipnet je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario 313,9 milijuna eura prihoda, dok je konsolidirana EBITDA porasla za 9,5 posto, na 114,1 milijun eura, a konsolidirana operativna dobit za 16,1 posto, na 63,7 milijuna eura...

Poslovni rezultati Vipneta objavljeni su u sklopu rezultata matične kompanije Telekom Austria Grupe u Beču.

Za ostvarene prihode u devet mjeseci ove godine iz Vipneta ističu da su ostali stabilni unatoč "snažnom utjecaju negativnih makroekonomskih kretanja kao i žestoke konkurencije na mobilnom tržištu", kao i da bi bez negativnog utjecaja tečajne razlike bili veći za 4,2 milijuna eura.

Porast EBITDA u odnosu na lanjskih devet mjeseci objašnjavaju doprinosom iz područja fiksnih i televizijskih usluga te manjim troškovima poslovanja.

Naglašavaju i da su u prvih devet mjeseci ove godine investirali gotovo 41 milijun eura, što je porast od 58 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a najviše su ulagali u fiksne broadband tehnologije te moderan novi poslovno-tehnološki objekt na Žitnjaku.

U vezi korisničke baze napominju da je broj kućanstava koja koriste Vipnetove fiksne komunikacijske i televizijske usluge u prvih devet mjeseci ove godine porastao na 158,5 tisuća ili za 19,6 posto.

Korisnika u mobilnoj mreži u odnosu na treći kvartal prošle godine imali su manje za gotovo četiri posto, odnosno njih nešto malo više od dva milijuna, dok je istodobno porastao broj pretplatnika mobilne telefonije, za šest posto, a broj korisnika mobilnog broadbanda za 7,1 posto.

Smatrajući takve rezultate vrlo dobrim u trenutnom gospodarskom okruženju, predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković naglašava da nastavljaju zacrtani smjer pružanja kompletnih komunikacijskih rješenja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram