Zatvori
Poslovni Puls
21/11/2012

PharmaS Luke Rajića otvorio tvornicu lijekova u Zrenjaninu

Farmaceutska kompanija PharmaS pokrenula je proizvodnju u novootvorenoj tvornici lijekova u Zrenjaninu, godišnjeg kapaciteta 30 milijuna pakiranja, izvijestili su iz te tvrtke...

Završetkom tog objekta, koji je usklađen s EU standardima, ukupna investicija kompanije PharmaS u Srbiji iznosi više od 18 milijuna eura.

Tvornica ima suvremeni laboratorij za ispitivanje kvalitete lijekova, potpuno automatiziranu proizvodnju te skladišni, tehnički i uredski prostor.

U tvornici u Zrenjaninu u prvoj će fazi raditi 30 djelatnika, a u skladu s razvojem kompanije taj broj će se povećavati.

Sa novom tvornicom ukupni kapaciteti kompanije bit će uvećani što će omogućiti brži razvoj kako na tržištu Srbije, tako i na tržištima regije, rekao je direktor PharmaS Srbije Radivoj Topalov.

PharmaS će u tvornici u Zrenjaninu proizvoditi široku paletu generičkih lijekova, odnosno lijekova identičnih originalnom lijeku kvalitetom, svojstvima i djelovanjem.

Dosad je PharmaS na srpskom tržištu proizvodio sedam lijekova, a u prvoj fazi u Zrenjaninu PharmaS će proizvoditi 10 lijekova i to uglavnom iz kardiovaskularnog, gastroentrološkog, neuropsihijatrijskog te koštano-mišićnog područja, dok će se u sljedećem razdoblju paleta lijekova proširivati.

PharmaS, kompanija Luke Rajića, prošle je godine otvorila farmaceutsku tvornicu u Popovači, a prisutna je u zemljama regije - Hrvatskoj, BiH, Makedoniji, Kosovu i Albaniji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram