Zatvori
Poslovni Puls
26/11/2012

LAKRDIJA: Robert Ježić "zaboravio" vratiti 5 milijuna eura mita

Robert Ježić, krunski USKOK-ov svjedok na suđenju protiv bivšeg premijera Ive Sanadera još nije u državni proračun uplatio pet milijuna eura, iako je prije mjesec dana sudu obećao da će to učiniti do danas...

Na zagrebačkom Županijskom sudu doznaje se da Ježić ni nije do danas trebao uplatiti novac već da to treba učiniti u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude, odnosno ako Vrhovni sud u tom djelu potvrdi prvostupanjsku presudu protiv Ive Sanadera koji je prošli tjedan osuđen na 10 godina zatvora zbog slučaja Hypo i Ina-Mol. U slučaju da Ježić tada ne uplati novac, za koji tvrdi da je bio MOL-ov mito Sanaderu, iznos bi bio naplaćen prisilnim putem, objašnjavaju na sudu, piše HRT.

Prije mjesec dana Ježić je na suđenju Sanaderu u slučaju Hypo i Ina-Mol sucu Ivanu Turudiću rekao da je novac na računu njegove švicarske tvrtke Dioki holding kojoj je 100-postotni vlasnik. Objasnio je da novac do tada nije uplatio jer zato nije dobio nikakve precizne upute kako to učiniti. Sudac Turudić prvo mu je rekao da to učini isti dan, no Ježić mu je rekao da ne može već da će to učiniti najdulje u roku 30 dana.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je da je to bio apel suca u kontekstu iskaza Ježića koji je rekao da je taj novac prebačen na račun njegove tvrtke u Švicarskoj.

Po tvrdnjama Ježića, pet milijuna eura uplatila je na njegov račun mađarska naftna kompanija Mol kao mito Sanaderu za preuzimanje upravljačkih prava u Ini. Sanader, pak, tvrdi da je Ježić novac dobio za lobiranje za Družbu Adria i da ga je potrošio za dokapitalizaciju Diokija.

Foto:Nacional.hr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram