Zatvori
Poslovni Puls
28/11/2012

Američka industrija duhana pokreće oglašivačku kampanju protiv pušenja?

Američke tvornice duhana koje su desetljećima negirale da su lagale američku javnost o štetnosti pušenja sada će morati o vlastitom trošku provesti oglašivačku kampanju kojom će svoju laž priznati, presudio je američki savezni sud...

Ovakva odluka možda će biti i najteža sankcija tvornicama duhana proizašla iz povijesnog slučaja iz 1999. kada je američko ministarstvo pravosuđa tvornice duhana tužilo za kršenje zakona protiv reketarenja, kojim se inače američko pravosuđe bori protiv organiziranog kriminala. Nakon šest godina suđenja, američki je sud tada presudio da je vlada dokazala da su se tvornice duhana udružile u urotu s ciljem varanja javnosti o opasnostima od pušenja.

Ista savezna sutkinja koja je donijela tu presudu, Gladys Kessler, odlučila je da će nova oglašivačka kampanja kojom će tvornice duhana priznati svoju laž biti adekvatna protuteža desetljećima dugoj kampanji varanja javnosti.

Najveće američke tvornice duhana, koje na odluku još imaju pravo žalbe, objavile su da proučavaju presudu i da će nakon toga odlučiti o svojim daljnjim koracima, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram