Zatvori
Poslovni Puls
28/11/2012

Dubrovački gimnazijalci prate nastavu na iPadima i imaju bolje ocjene!

Od početka ove nastavne godine polaznici prvog razreda Dubrovačke privatne gimnazije dobili su od škole na korištenje iPad. Koriste ga tijekom nastave, a u slobodno vrijeme kako žele...

Nakon prve provjere, iz nekih predmeta su za čak 20-tak % bolje ocjene. Prerano je govoriti, ali to bi mogao biti učinak suvremenijeg i mladim generacijama bližeg načina savladavanja gradiva, smatra ravnatelj Tomislav Franušić.

Za 16 učenika prvog razreda dubrovačke privatne gimnazije odlazak u školu je od početka ove nastavne godine povezan uz zabavni vid učenja na vlastitim iPad-ima koje su dobili na korištenje od škole. No, veselje učenika malo je manje veselje nastavnicima koji osim većih priprema za nastavu, moraju i brižnije pratiti da učenici na satu ne "odlutaju" na svoj mail ili facebook ili neke zabavnije stranice... Prva provjera, ukoliko je prema njoj suditi, ipak pokazuje bolje rezultate i ocjene koje učenici postižu iz povijesti, geografije i biologije - oprezno komentira ravnatelj i osnivač dubrovačke privatne gimnazije Tomislav Franušić. Ipak dodaje kako su ponosni na činjenicu da su prvi u Hrvatskoj uveli u redoviti nastavni proces iPad u interaktivnom odnosu učenika i nastavnika jedan na jedan.

"Time smo napravili veliki iskorak u modernizaciji obrazovanja po ugledu na mnoge zapadnoeuropske privatne i državne škole, a počeli smo i s pripremama za eksperimentalno uvođenje modernijeg i funkcionalnijeg gimnazijskog nastavnog plana i programa temeljenog na 5 obveznih i 5 izbornih predmeta. Smatram da je to budućnost i da je trebaju inicirati i uvoditi privatne obrazovne ustanove, jer je cjelokupni školski sustav u zemlji za to i prevelik i prespor", dodaje.

Svaki učenik prvog razreda Dubrovačke privatne gimnazije preko svog iPad-a uči, prati nastavu, a u slobodno vrijeme ga koristi prema vlastitim afinitetima. Svaki profesor također ima svoj iPad kojim "komunicira" sa svakim učenikom ponaosob, prenosi DubrovnikNet.

"Korištenje iPad-a je, ako mogu tako reći, dodatna vrijednost u savladavanju gradiva, nije isključivo nastavno sredstvo, jer naši učenici imaju i udžbenike, radne bilježnice i sve ostalo. Čini mi se da prva iskustva pokazuju da je praktičniji i zanimljiviji način usvajanja gradiva, ali ipak je sve to još uvijek u eksperimentalnoj fazi u kojoj se borimo i s prednostima i s nedostacima, budući se profesori moraju više baviti nadzorom nad učenicima", kaže Franušić.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram