Zatvori
Poslovni Puls
01/12/2012

Ivica Mudrinić: Vladi nedostaje prava strategija i kompetencija

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u razgovoru za HTV-ov Dnevnik odgovorio je na kritike ministra Linića koji je za pad BDP-a okrivio poslodavce i poduzetnike...

Podaci pokazuju da je privatni sektor povećao ulaganja, što znači da je problem u sustavu, kazao je Ivica Mudrinić u razgovoru za HTV. Naglasio je da je ukupno porezno opterećenje poraslo i to je razlog što nema investicija.

"Imamo na stotine investicija koje čekaju, ali nisu došli do dozvola. Mislim da bi Vlada trebala u svoje krugove uvesti 'kompetencije' kako bi 'sredila' javni sektor, ograničila troškove, privatizirala ono što se mora privatizirati te osmislila pravu strategiju", poručio je Mudrinić.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) poslala je priopćenje u kojem je izrazila da je razočarana zadnjim izjavama ministra financija  i njegovim reakcijama na ocjene poslodavaca o uvjetima poslovanja u ovoj te prognozama za iduću godinu, smatrajući da njima potpiruje antipoduzetničku klimu, a ne vidi Vladin neuspjeh u pokretanju investicija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram