Zatvori
Poslovni Puls
04/12/2012

Erste, Deloitte i WT Rechtsanwälte pobijedili Goldman Sachs u natječaju za koncesiju autocesta

Ministar Siniša Hajdaš Dončić predstavio je danas nove savjetnike Vlade za davanje u koncesije autocesta...

Savjetnici Vlade za davanje autocesta u koncesiju bit će Erste Group Bank, Deloitte savjetodavne usluge i Wolf Theiss Rechtsanwälte, čija je ponuda na međunarodnom natječaju za tu uslugu bila najniža, odnosno 50,8 milijuna kuna. Podsjetimo, direktorica Deloittea 2011. godine bila je Tamara Obradović Mazal, djelatnica Ministarstva gospodarstva te zamjenica Radimira Čačića u vrijeme dok je obnašao funkciju ministra gospodarstva.

Ponude su ocjenjivane po kriterijima cijene, referenci i adekvatnosti plana. Ministar Siniša Hajdaš Dončić kazao je pak da bi do rujna sljedeće godine savjetnici trebali predložiti modele koncesije i potencijalne investitore. Nakon toga bi krenuli u pregovore, a u slučaju da se Vlada odluči za monetizaciju, cijeli posao bio bi završen potkraj 2013. ili početkom 2014. godine. Vlada očekuje da bi od monetizacije mogla dobiti oko tri milijarde eura.

Nakon izbora savjetnika za koncesiju, povjerenstvo za izbor konzultanta odredilo je rok od 15 dana za eventualne žalbe, a ako ih ne bude konzultant odmah počinje s traženjem ponuđača za monetizaciju autocesta. Da podsjetimo, Vlada je kao razloge za monetizaciju autocesta navela pribavljanje novca potrebnog za druge investicije u infrastrukturi, ali i rješavanje pitanja visoke zaduženosti HAC-a i ARZ-a.

Konačni cilj Vlade je monetizirati autoceste po cijeni od 2,5 do 3 milijarde eura na rok od 30 godina, prenosi Index.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram