Zatvori
Poslovni Puls
04/12/2012

Ivan Vrdoljak: Do kraja godine zakoni koji će ukloniti administrativne prepreke za ulagače

Vlada će do kraja godine donijeti nekoliko važnih zakona iz područja energetike i investicija koji će omogućiti povećanje konkurentnosti te uklanjanje administrativnih prepreka ulagačima, izvijestio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak...

Jedan od njih bit će Zakon o strateškim investicijskim projektima, kojemu će cilj biti brže ishođenje potrebne dokumentacije za ostvarivanje projekata. Taj će se zakon primjenjivati na investicije od barem 150 milijuna kuna u industriji i barem 375 milijuna kuna u turizmu.

Ministar je izvijestio novinare kako će HEP u sljedećih nekoliko tjedana poslati ponudu za otkup zemljišta na Krku namijenjenog gradnji LNG terminala, cijenu kojega će odrediti sudski procjenitelj. Na upit je li moguće, kao što je nedavno rekao ministar financija Slavko Linić, traženje novog partnera ako turski Caliskan ne pokrene proizvodnju u omišaljskoj Dini, odgovorio je potvrdno.

U Ministarstvu su kazali i kako su još u iščekivanju uzvratnog posjeta i pisma namjere iz Katara, s čijom plinskom kompanijom se želi sklopiti ugovor na 25 godina za dobavu plina za LNG.

Vrdoljak je najavio i kako bi idući tjedan na Vladi trebao biti prijedlog novog zakona o tržištu električne energije, dok bi novi zakon o tržištu plina na usvajanju trebao biti tjedan prije Božića, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram