Zatvori
Poslovni Puls
04/12/2012

Neslužbeno: Hrvatske tvrtke u Kataru grade stadion vrijedan 130 milijuna dolara

Prema pisanju portala constructionweekonline.com, hrvatske su tvrtke nakon posjeta hrvatske delegacije i predstavljanja obavljenog posla u izradi dvorana za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj, dobile 130 milijuna dolara vrijedan projekt izgradnje stadiona za potrebe održavanja smotre najboljih muških rukometnih reprezentacija svijeta 2015. godine u Kataru...

Isti izvor navodi kako se radi o zatvorenom stadionu koji će moći primiti 15.000 gledatelja, površine 44.233 metara kvadratnih te se očekuje da bude jedan od najmodernijih rukometnih kompleksa. Izgradnja bi trebala početi u 2013. godini.

- Radimir Čačić u Kataru hrvatskim tvrtkama dogovorio posao vrijedan 100 milijuna eura!

Katar će biti druga azijska država koja će organizirati Svjetsko prvenstvo za rukometaše, nakon Japana koji je bio domaćin 1997. godine te prva zemlja domaćin na Bliskom istoku. "Katar je najviše svoje energije usmjerio prema razvoju rukometa, krećemo s osnovama i mislim da polako dostižemo potrebnu razinu profesionalizma", istaknuo je šeik Tamim Bin te dodao kako je njihova inicijativa u kojoj znatno podupiru rukomet i u školama, dobar potez za razvoj nove generacije rukometaša.

Nagađa se kako su unosan posao dobile tvrtke IGH i Konstruktor koje već imaju neke projekte u Kataru, no još uvijek nema službene potvrde, piše Index.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram