Zatvori
Jasmin Hadzic
04/12/2012

SLUŽBENO: News Corp gasi projekt prvih dnevnih iPad novina "The Daily"

Gotovo dvije godine nakon predstavljanja koje je ambiciozno najavljeno kako prekretnica u svijetu digitalnih medija - pionir tablet izdavaštva zatvara svoja vrata...

Medijski div News Corp objavio je kako prestaje izdavati iPad ekskluzivne dnevne novine (ironično, dostupne i na Androidu) "The Daily". Riječ je o potezu o kojem se spekuliralo već mjesecima, nakon što je postalo jasno kako "The Daily" stvara velike gubitke za poslovanje News Corpa.

Prema nepotvrđenim glasinama, u sam projekt je uloženo nekoliko desetaka milijuna dolara, dok je "The Daily" nakon lansiranja počeo stvarati godišnji gubitak od 30 milijuna dolara.

Previše i po kriterijima medijskog mogula Ruperta Murdocha koji je izjavio kako će iskustvo stečeno na "The Dailyju" biti primijenjeno na druge medijske brendove u vlasništvu ove američke medijske kuće.

"Od samog predstavljanja, The Daily je predstavljao hrabri eksperiment u digitalnom izdavaštvu. Nažalost, postalo je jasno da ne možemo pronaći veliku publiku dovoljno brzo koja bi nas uvjerila da imamo održivi poslovni model", izjavio je Murdoch.

"The Daily" je imao oko 100.000 pretplatnika, a za profitabilno poslovanje navodno je trebao dostići brojku od 500.000 plaćenih pretplatnika.

Prvi pokušaj ozbiljnog "tablet novinarstva" je dakle - neslavno propao...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram