Zatvori
Poslovni Puls
05/12/2012

Krah Fižulićevog poslovnog carstva: Magma vjerovnicima duguje više od pola milijarde kuna!

Zagrebačka Magma predala je sredinom studenog prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe u kojem stoji da su ukupna dugovanja te tvrtke na dan predaje prijedloga iznosila više od 552,4 milijuna kuna, dok dugovanja Vjesnika (Tiskare), koji je isti prijedlog podnio krajem listopada, iznose gotovo 140 milijuna kuna...

Prema podacima s internet stranica Financijske agencije (Fina), tvrtka za proizvodnju, promet i vanjsku trgovinu Magma je prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe predala 15. studenog. Nagodbeno je vijeće danas donijelo zaključak kojim se Magmu poziva da u roku od 40 dana dostavi dokumentaciju koja nedostaje za pokretanje postupka, sukladno odredbama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

U prijedlogu za otvaranje postupka navodi se da je Magma, koji ima 69 zaposlenih, uvjete za pokretanje postupka predstečajne nagodbe stekla u trenutku stupanja na snagu Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, odnosno 1. listopada ove godine.

Stupanjem na snagu tog zakona uvjete pokretanje postupka predstečajne nagodbe stekao je i Vjesnik (Tiskara), koji je prijedlog za pokretanje postupka Fini predao 30. listopada ove godine.

U trenutku predaje prijedloga za otvaranje postupka predstečajne nagodbe Vjesnik je imao 360 zaposlenih, a dugovanja te tiskarsko-izdavačke kuće iznosila su više od 139,8 milijuna kuna, prenosi HRT.

Foto: Nacional.hr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram