Zatvori
Poslovni Puls
06/12/2012

Ministarstvo zaštite okoliša pokazalo zeleno svjetlo za projekt golf parka iznad Dubrovnika

 Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dalo je zeleno svjetlo Studiji utjecaja na okoliš za projekt Golf Park Dubrovnik...

Na sastanku Savjetodavnog stručnog povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš  pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode odlučeno da  Studija utjecaja na okoliš, koju je izradilo Društvo Razvoj golf za potrebe realizacije projekta Golf Park Dubrovnik zadovoljava sva pravila struke, odnosno da je ista stručno utemeljena i cjelovita.

U radu povjerenstva sudjeluje 14 članova, stručnjaka iz različitih područja a današnja odluka donesena je sa velikom većinom glasova.

Sljedeći koraci koji slijede u proceduri su slanje obavijesti o prolaznoj ocjeni od strane nadležnog ministarstva Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Nakon toga Studija se mora uputiti u proceduru javne rasprave. Procedura javne rasprave traje 30 dana kada se može izvršiti javni uvid u Studiju. U tom roku se mora osigurati najmanje jedno javno izlaganje Studije utjecaja na okoliš.

"Ova se odluka može smatrati pravim zelenim svjetlom za ovaj iznimno važan projekt koja potvrđuje je prema stavu stručnjaka projekt održiv sa stajališta zaštite okoliša. Projekt Golf Park Dubrovnik je pozitivan primjer napora za privlačenjem toliko potrebnih investicija u ovim kriznim vremenima te će svojom realizacijom pridonijeti  i otvaranju velikog broja radnih mjesta, jačanju gospodarstva Grada Dubrovnika a time i cijele Županije", priopćili su iz tvrtke Razvoj Golf.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram