Zatvori
Poslovni Puls
06/12/2012

Nepotvrđeno: MOL vrši pripreme za prodaju udjela u INA-i

Prema neslužbenim informacijama Biznis Plusa, MOL je angažirao savjetnika za prodaju Ine...

Navodno iza te strategije MOL-a stoji prvi čovjek OTP-a Sandor Csany. MOL je bio zainteresiran za preuzimanje preostalih dionica Ine no to su procijenili kao malo vjerojatno zbog okolnosti oko presude Ivi Sanaderu i stavova hrvatske Vlade. Za savjetnika za prodaju udjela u INA-i MOL je navodno angažirao francusku banku Societe Generale.

Strateški, MOL bi se okrenuo Sloveniji gdje će pokušati preuzeti ljubljanski Petrol. MOL je prije godinu dana preuzeo 19 benzinskih postaja Tuš Oila tako da bi u slučaju njegova preuzimanja Petrola na slovenskom tržištu praktički postojala samo dva igrača - MOL i OMV, koji je također ponuđen na prodaju.

Mađarska kompanija u Sloveniji trenutačno ima 37 benzinskih postaja. Namjera MOL-a jest ostvariti udio od bar 10 posto maloprodajnog tržišta u Sloveniji u sljedećih nekoliko godina.

Novo:

Mađarski MOL opovrgnuo je pisanje da vodi pregovore o prodaji Ininih dionica. Ocijenio je to potpuno neosnovanim glasinama.

Ova glasina je u potpunosti neosnovana. MOL ni s kim ne vodi pregovore o prodaji Ininih dionica, priopćili su iz MOL-a. Ponavljaju da su dugoročno predani Ini te da vjeruju u Ininu uspješnost.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram