Zatvori
Poslovni Puls
06/12/2012

Nezaposlenost u Francuskoj na najvišoj razini u posljednjih 13 godina

Francuska stopa nezaposlenosti porasla je u trećem tromjesečju za 0,1 postotni bod, na 9,9 posto, dosegnuvši najvišu razinu u 13 godina, objavila je u četvrtak statistička agencija INSEE...

Prema standardima Međunarodne organizacije rada (ILO), INSEE procjenjuje da je u kontinentalnoj Francuskoj bez posla bilo 2,8 milijuna ljudi.

Ako se uključe i francuski prekomorski teritoriji, stopa nezaposlenosti iznosila je 10,3 posto.

Stopa nezaposlenosti među mladima u dobi od 15 do 24 godine skočila je u promatranom razdoblju za 1,4 postotnog boda, na 24,2 posto, dok je među onima iznad 50 godina narasla za 0,1 postotni bod na 6,9 posto.

Kontinuirani rast nezaposlenosti u posljednjih pet tromjesečja doveo je stopu nezaposlenosti na najvišu razinu od trećeg tromjesečja 1999.

Koristeći drugu metodu izračuna, INSEE je utvrdio da je u trećem tromjesečju u kontinentalnoj Francuskoj bez posla bilo 3,6 milijuna ljudi, uključujući i one koji nisu aktivno tražili posao ili bili privremeno nedostupni.

Prema podacima ministarstva rada u listopadu je naknadu za nezaposlene primao oko 3,1 milijun ljudi, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram