Zatvori
Poslovni Puls
10/12/2012

Svjetska premijera: HT predstavio "mrežu budućnosti" - TeraStream

Hrvatski Telekom danas je u Zagrebu prvi u svijetu predstavio mrežu budućnosti – TeraStream...

TeraStream diže brzinu pristupne mreže za oko 50 puta u odnosu na sadašnje kapacitete – pristup omogućuje korisniku brzinu od 1 Gbit/s. Novom tehnologijom mreže, znatno se smanjuje jedinična cijena prijenosa podataka i omogućuje omasovljivanje izgradnje optičkog pristupa korisnicima.

TeraStream je novi koncept mreže kojim se omogućuje jednostavnija realizacija i integracija naprednih usluga budućnosti. Posrijedi je tehnološki koncept kojim se sve usluge, uključujući i tradicionalne telco usluge (glasovne, IPTV, pristup internetu) pružaju iz Clouda, za razliku od danas kad se one pružaju putem mreže.

Ovu inovativnu tehnologiju mreže Hrvatski Telekom prvi je unutar Deutsche Telekom Grupe implementirao radi testiranja koncepta i unapređenja njezinih funkcionalnosti.

"Tehnologija je ključ uspjeha u našoj industriji. TeraStream je revolucija u arhitekturi mreže - stvara čvrst i jednostavan kostur spreman podržati iznimno veliko povećanje prometa i novih usluga u budućnosti. Hrvatski Telekom je s ovim pilot-projektom predvodnik za cijelu Grupu", kaže Claudia Nemat, članica Uprave Deutsche Telekoma odgovorna za područje Europe i tehnologiju.

Današnje tehnologije zasnivaju se na pretpostavci da se osnovni servisi (voice, IPTV...) i dalje pružaju u mreži. TeraStream podrazumijeva da se sve usluge pružaju iz Clouda te ih se može brzo povezivati i nadograđivati. IPv6 tehnologija koja je sastavni dio TeraStream koncepta osigurava da svaki uređaj u kućanstvu, od hladnjaka i pećnice do zaštitnih sustava i računala može imati svoju javnu IP adresu, a upravljati njima možemo s bilo kojeg mjesta i bilo kad.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram