Zatvori
Jasmin Hadzic
12/12/2012

Yuri Milner uložio 50 milijuna dolara u projekt kućnog genetskog testa

Najpoznatiji ruski tehnološki ulagač Yuri Milner odlučio je "odriješiti kesu" za još jedan ambiciozni američki startup...

Riječ je o 23andMe - tvrtki koja omogućuje kućno DNK testiranje i svojim korisnicima otkriva sve tajne i potencijalne opasnosti (od nasljednih bolesti, rizičnih faktora...) koje se kriju u njhovom genetskom kodu.

Spomenuti startup upravo je ovih dana osigurao novo ulaganje teško 50 milijuna dolara, piše VentureBeat. Ulaganje je predvodio Rus Yuri Milner koji se nalazi na čelu venture capital fonda Digital Sky Technologies koji je do sada ulagao u internetske tvrtke poput Facebooka, Zynge, Spotifyja i Groupona.

Iz 23andMe poručuju kako će svježi kapital iskoristiti za daljnje istraživanje i unaprijeđenje mogućnosti servisa, a nadaju se kako će vrlo skoro bazu korisnika sa 180.000 povećati na milijun.

Spomenuti startup već od samog predstavljanja izaziva polarizirana mišljenja u javnosti i znanstvenoj zajednici. I dok jedni smatraju da je na djelu revolucionarna demokratizacija znanstvenog sektora, drugi strahuju kako se otvara prostor za zlouporabe i opasne manipulacije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram