Zatvori
Poslovni Puls
14/12/2012

Facebookovi stažisti više plaćeni nego prosječni američki radnik!

Stažiranje ili profesionalna praksa u Facebooku san je svakog mladog američkog programera - a sad nam je jasno i zašto...

Osim nevjerojatne prilike za učenje i usavršavanje u tvrtci koja upravlja najvećom svjetskom društvenom mrežom - Facebookovi stažisti mogu računati i na prosječnu mjesečnu plaću od 5.602 dolara, javlja BusinessInsider. Kada bi stažisti u Facebooku radili cijelu godinu, zarađivali bi oko 25.000 dolara više nego prosječni američki radnik koji godišnje zaradi gotovo 43.000 dolara.

- Ako namjeravate emigrirati u Silicijsku dolinu – evo na koju plaću možete računati

Prema podacima servisa Glassdoor.com, prosječna godišnja plaća računalnog inženjera/programera u Facebooku iznosi više od 100.000 dolara, odnosno oko pola milijuna kuna.

Za usporedbu, hrvatski ministar rada Mirando Mrsić pokrenuo je program za profesionalno usavršavanje koji mladim Hrvatima "volonterima", koji mogu biti i programeri, osigurava mjesečnu plaću od 1.600 kuna, odnosno 300 američkih dolara.

Istini za volju - moramo napomenuti kako Facebook svoje stažiste plaća značajno više u odnosu i na druge američke tehnološke kompanije, pa usporedba s hrvatskim IT kompanijama pogotovo nema smisla.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram