Zatvori
Poslovni Puls
18/12/2012

Premijer Milanović: Mirovine nećemo i ne smijemo dirati!

Mirovine ne možemo dirati, ne zato što smo plemeniti i dobrodušni, nego zato što su one toliko male da će ljudi, ako ih dirnemo, biti potpuno ugroženi, izjavio je predsjednik Vlade Zoran Milanović prilikom potpisivanja Sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe sa čelnicima Matice umirovljenika, Sindikata umirovljenika i Koordinacije umirovljeničkih udruga...

Sporazum je oblik društvenog dijaloga koji je nužan jer su, kako je kazao, vremena teška i zahtjevna, a mirovine male. "U ovom trenutku ih ne možemo povisivati jer za to nema uvjeta kao niti za plaće, jedino što možemo jamčiti da  ostanu takve kao što jesu", obećao je premijer umirovljenicima.

Ponovio je i kako u Hrvatskoj premali broj ljudi radi, dok je broj umirovljenika velik.

Predsjednik Matice umirovljenika Vladimir Nožarić ocijenio je kako se sporazumom osigurava mogućnost da i udruge umirovljenika sudjeluju u pripremanju prijedloga zakona i propisa koji se odnose na umirovljenike, prije donošenja u Vladi i Hrvatskom saboru. "Dajemo vam punu podršku u odlučnom reagiranju na spuštanje kreditnog rejtinga Hrvatske jer znamo da bi dolaskom MMF-a išli na daljnje kresanje mirovina", poručio je Nožarić premijeru.

Milanović mu je odgovorio kako zna na koji način mehanizmi u društvu funkcioniraju. "Bankar i investitor želi svoj povrat, sindikalac želi najbolje svom članstvu, a mi smo političari, ministri i državnici i moramo ići po sredini. No, i ići po sredini nije jamstvo pravog puta jer i po sredini zna biti hridi, kao ona između Hvara i Šćedra, pa tko ne pazi nasuče se", poručio je premijer, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram