Zatvori
Poslovni Puls
18/12/2012

Recesijom pogođeni Španjolci ugasili rekordan broj mobilnih telefonskih linija

Recesijom pogođeni Španjolci isključili su u listopadu rekordan broj mobilnih telefonskih linija, a manji operateri istodobno preotimaju tržišni udio velikim igračima "posebnim ponudama" pametnih telefona...

U Španjolskoj broj mobitela premašuje broj građana ali je recesija naglo povećala broj nezaposlenih. Bez posla je tako svaki četvrti Španjolac pa se ubrzanim tempom smanjuje i broj aktivnih mobitela. U listopadu je isključeno čak 486.000 linija za mobilnu telefoniju, objavio je u ponedjeljak regulator telekomunikacija CMT.

Movistar, mobilni operater Telefonice, izgubio je u listopadu 284.000 mobilnih linija a Vodafone, drugi po veličini španjolski mobilni operater, njih 278.000, objavio je CMT. Brojke pokazuju 3,8-postotni pad linija za mobilnu telefoniju u odnosu na prošlu godinu, u kontekstu visoke nezaposlenosti i druge recesije u tri godine.

- Mobilni sektor u Španjolskoj nikako se ne oporavlja. Broj linija smanjuje se već deveti mjesec zaredom... Yoigo i virtualni mobilni operateri istodobno povećavaju broj klijenata, ali oni ne mogu kompenzirati njihovo smanjenje u Movistaru, Vodafoneu i Orangeu - upozoravaju u CMT-u.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram