Zatvori
Poslovni Puls
18/12/2012

Šef godine: Zaposlenike svake godine vodi na egzotična jednomjesečna putovanja

Ovakve stvari teško ćete vidjeti u klasičnoj korporaciji, a i to je jedan od razloga zašto su male startup tvrtke postale omiljena radna mjesta...

Servis za osobne financije Expensify ima osebujnog osnivača i izvršnog direktora Davida Barretta. Barrett naime smatra kako će zaposlenici biti najproduktivniji ako svake godine provedu mjesec dana na nekoj egzotičnoj lokaciji.

Ove godine, kompletan Expensify tim je proveo čak mjesec dana na Tajlandu! Tvrtka je financirala troškove prijevoza i hrane, dok su zaposlenici sami platili smještaj. Neki od njih za vrijeme boravka u Tajlandu iznajmili su svoje stanove i kuće  i tako u potpunosti pokrili sve troškove jednomjesečnog radnog turističkog putovanja na Tajland.

Uz pomoć mobilne tehnologije zaposlenici su na putu bili u potpunosti aktivni kao da rade iz svog ureda u San Franciscu, a Barrett je u razgovoru za BusinessInsider istaknuo kako smatra da se najbolje ideje za razvoj proizvoda javljaju upravo na radnim putovanjima.

Ali ovo nije jednokratna pustolovnina, Expensify svake godine zaposlenike vodi na putovanja u egzotične, ali i jeftine destinacije (za džepove prosječnog Amerikanca).

Prošle su godine boravili mjesec dana u Vijetnamu, a godinu dana ranije na Filipinima.

Tvrtku put stoji oko 30.000 američkih dolara.

"Mi smatramo da je mjesec na putu naš najproduktivniji mjesec u godini", objasnio je Barrett.

Kako su se zaposlenici Expensifyja zabavljali na Tajlandu pogledajte na njihovom službenom blogu.

Pa tko ne bi poželio imati ovako kreativnog šefa?

Foto: Thomas Genin

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram