Zatvori
Poslovni Puls
05/01/2013

Velika seoba naroda: Oko 200.000 Hrvata pohrlilo na skijanje!

Počeo je skijaški tjedan, kada će 200-tinjak tisuća građana Hrvatske otići na skijanje. Iz HAK-a su upozorili da se na cestama prema graničnim prijelazima očekuje veoma gust promet. Na Bregani, Pasjaku i Maclju za izlazak iz zemlje čeka se oko jedan sat...

U putničkim agencijama zadovoljni su potražnjom koja je na razini prošle godine.

"Najtraženija su odredišta Austrija Italija i Slovenija. Uz to, zanimljive su i BiH te Slovačka. Za ovogodišnju skijašku sezonu ipak se traže malo jeftiniji aranžmani. Najpopularnija su najbliža skijališta dostupna automobilom jer više od 90% skijaša putuje vlastitim prijevozom", izjavio je predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba.

Prosječna cijena sedmodnevnog skijaškog polupansiona za obitelj je, ovisno o kategoriji smještaja, između 8000 i 10.000 kuna. Većina zimskih turista odmor plaća u ratama. Očito si takav aktivni odmor još solidan broj ljudi uspijeva priuštiti.

Početak glavnoga skijaškog tjedna poklapa se s tim da se mnogi iz Hrvatske i regije koji rade na Zapadu vraćaju s blagdanskog odmora, zbog čega je uobičajeno pojačan promet na cestama u tome smjeru, javlja HRT.

Foto: Facebook

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram