Zatvori
Poslovni Puls
08/01/2013

Todorićev Agrokor najizgledniji kandidat za kupnju slovenskog Mercatora

Najveći slovenski trgovački lanac Mercator ponovno se nudi na prodaju. Slovenski portal 24ur piše da je Agrokor Ivice Todorića ponovno najizgledniji kandidat za kupnju slovenskog lanca...

U tekstu pod naslovom "Mercator ipak u ruke hrvatskog Agrokora?" 24ur piše da je savjetnik konzorcija prodavatelja trgovačkog lanca, kompanija ING, sastavila široku listu potencijalnih kandidata.

Slovenski portal piše da je među potencijalnim strateškim kupcima do 28 poduzeća. Najpoznatiji među njima su Aldi, Billa, Tesco, Wall-mart, a iz ING-a vjeruju da će se u prodaju uključiti i Agrokor. Stručnjaci predviđaju da će se uz Agrokor kao mogući ponuđači uključiti i šest financijskih investitora te da će se među njima voditi borba.

"Najviše šanse za sklapanje posla na kraju ima Agrokor", piše 24ur te dodaje kako je to tako zato što se promijenilo i stajalište slovenskog političkog vrha, a tu se posebno misli na ministra financija Janeza Šušteršiča koji više ne drži da je zadržavanje Mercatora u slovenskom vlasništvu nacionalni interes.

No, slovenski mediji navode i da bi ovo moglo biti prekasno za prodavatelje Mercatora, jer je vrijednost njegove dionice znatno pala od Agrokorove ponude prošle godine. Tada je hrvatski konzorcij nudio 221 euro za dionicu, dok je sada njezina cijena na burzi 116 eura.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram