Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2013

Radio 101 pokrenuo radijsko - marketinšku mrežu "Croatian CityCombi"

Zagrebački Radio 101, riječki Domaći radio i sinjski Hit radio danas su potpisali ugovor o suradnji putem mreže "Croatian CityCombi" s ciljem zajedničkog nastupanja na marketinškom tržištu...

"Danas je povijesni dan za radijski biznis u Hrvatskoj", rekao je direktor i vlasnik Radija 101 Thomas Thimme na konferenciji za novinare, ustvrdivši da je to prvi put u Hrvatskoj da se udružuju radijske postaje koje ostaju neovisne jer nisu vlasnički povezane.

Partneri mreže "Croatian CityCombi" pokrivaju najveće hrvatske gradove Zagreb, Split, Rijeku i Osijek, a ostavljaju otvorena vrata i ostalim radijskim postajama koje im se žele pridružiti.

Osiječko područje pokrivat će Radio 101 koji je danas dobio dozvolu za pojačanje signala, kazao je Thimme, a projektu bi se uskoro trebala pridružiti i Radio Mrežnica.

Po riječima vlasnika Radija 101, cilj je pomoći postajama kako bi zajedno nastupale na marketinškom tržištu pri čemu će zaradu od dijeliti prema slušanosti na nacionalnoj razini.

Dodao je da će njihova kombinacija biti puno bolja za marketinške agencije i klijente jer će 30 sekundi oglasnog prostora umjesto 700 kuna naplaćivati 360 kuna, čime se žele boriti protiv velikih radijskih mreža.

Partneri će o projektu obavijestiti Agenciju za elektroničke medije, a napominju da njihova suradnja nije programska nego samo marketinška radi zajedničke prodaje oglasnog prostora.

Direktor i vlasnik riječkog Domaćeg radija Denis Blašković rekao je da oni i dalje ostaju lokalni radio koji ispunjava svoju misiju i koncesiju, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram