Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2013

Ujedinjeni Arapski Emirati u srbijansko gospodarstvo ulažu stotine milijuna eura?

Podpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija na korak do potpisivanja više ugovora o investicijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata...

"Srbija je s Ujedinjenim Arapskim Emiratima dogovorila poslove i investicije koje su najviše što je do sada postignuto u bilateralnim odnosima s nekom zemljom", rekao je Vučić za agenciju Beta.

"Dogovorena su zajednička ulaganja u poljoprivredu, ali i zakup poljoprivrednog zemljišta. Od toga će veliku korist imati poljoprivreda u Srbiji jer je u planu izgradnja sustava za navodnjavanje, jačanje riječnih luka, izgradnja teretnih centara, a posebno zapošljavanje većeg broja ljudi", istaknuo je Vučić.

Emirati navodno razmatraju i mogućnost ulaganja u visoku tehnologiju i računalnu proizvodnju u Srbiji, zatim u Jat tehniku i u neke druge kompanije, uključujući i one iz zdravstvenog sektora.

Prema pisanju dijela srbijanskih medija, riječ je o ulaganjima teškima nekoliko stotina milijuna eura.

Vučić je također rekao kako je razvojni fond Abu Dhabija spreman Srbiji odobriti najpovoljnije pozajmice s kamatom od 0,3 ili 0,4 posto.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram