Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2013

Vlasnik HT-a, Deutsche Telekom, ulagačima ponudio obveznice teške 2 milijarde eura

Deutsche Telekom objavio je da je u četvrtak ulagačima ponudio obveznice ukupne vrijednosti dvije milijarde eura, ustvrdivši da je izdanje privuklo veliki interes...

Izdanje obuhvaća osmogodišnje i 15-godišnje obveznice, izdavač je nizozemski financijski ogranak Deutsche Telekom International Finance B.V. a jamac Deutsche Telekom AG.

U priopćenju objavljenom u četvrtak navečer DT je izvijestio da je ulagačima ponudio osmogodišnje obveznice ukupne vrijednosti 1,25 milijardi eura, te 15-godišnje obveznice u vrijednosti 750 milijuna eura.

Kao rok dospijeća osmogodišnjih obveznica naveden je 18. siječnja 2021. a kuponska kamata iznosi 2,125 posto. Druga tranša dospijeva na naplatu 17. siječnja 2028. a nosi kuponsku kamatu od 3,25 posto, priopćeno je iz Deutsche Telekoma.

Ponuđeno izdanje privuklo je veliko zanimanje ulagača, tvrde u njemačkom telekomunikacijskom divu, ističući da su prikupljene narudžbe ukupne vrijednosti 3,6 milijardi eura.

Glavni menadžeri izdanja bili su Barclays, Deutsche Bank i Societe Generale a asistirali su im Banca Intesa, Bank of Tokyo-Mitsubishi, Commerzbank, DZ Bank, Helaba, LBBW, Lloyds i UniCredit Group (HVB, prenosi HRT.

U DT-u su kao razlog izdanja naveli održanje likvidnosti. Početkom prosinca njemački je telekomunikacijski div za naredne tri godine najavio 30 milijardi eura ulaganja u osuvremenjivanje fiksnih i mobilnih mreža ponajprije u matičnoj Njemačkoj i u SAD-u. Samo u ovoj godini planirana su ulaganja u iznosu 9,8 milijardi eura.

Zbog planiranih ulaganja raspoloživa će gotovina prema procjeni DT-a u 2013. pasti na oko pet milijardi eura, s predviđenih šest milijardi u 2012.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram