Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2013

Mjere štednje nisu učinkovite: Grčka je osiromašena s rekordnom nezaposlenosti

Grčki ljevičar Alexis Tsipras je njemačkom ministru financija Wolfgangu Schäubleu tijekom kratkog razgovora rekao da su reforme koje podržava Berlin, a koje provodi grčka vlada, potpuni neuspjeh te da su povećale nezaposlenost i siromaštvo u Grčkoj...

Tsipras, oporbeni čelnik čija stranka Syriza vodi u ispitivanjima javnim mišljenja u Grčkoj, vodio je borbu protiv rezova troškova i povećanja poreza na kojima su inzistirale Njemačka, europski partneri i MMF u zamjenu za milijarde eura pomoći Grčkoj kako bi izbjegla bankrot.

Tsipras je sastanak sa Schäubleom zatražio tijekom svog posjeta Berlinu.

"Rekao sam mu da program mjera štednje nije uspio diljem Europe, a posebice u Grčkoj", izjavio je Tsipras nakon sastanka.

"Sada se moramo baviti njegovim učinkom: siromaštvom, nezaposlenošću. Naša je vizija vidjeti Grčku kako izlazi iz krize sa svojim narodom koji stoji na vlastitim nogama", istaknuo je Tispras.

Izvor u njemačkom ministarstvu financija izjavio je da je Schäuble Tsiprasu "jasno rekao da nema alternative... provedbi gospodarskog programa prilagodbe".

"Ministar Schäuble je pozvao Tsiprasa da podrži taj put", tvrdi izvor.

Ministar je pristao na susret s grčkim ljevičarom jer je želio ohrabriti sve političke snage u Grčkoj da podrže reforme, rekao je Schäubleuov savjetnik, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram