Zatvori
Poslovni Puls
16/01/2013

U Rijeci predstavljen prvi lokalni startup inkubator za mlađe od 29 godina

Prvi riječki Start up inkubator, namijenjen studentima Sveučilišta i Veleučilišta te mladim osobama ili timovima do 29 godina, bit će otvoren u veljači ove godine u Ružićevoj ulici 14...

Riječ je o trećem riječkom inkubatoru, ali prvom koji potiče razvoj poduzetništva kod mladih kao najosjetljivije dobne skupine koja sve teže pronalazi posao i stječe svoja prva radna iskustva, u kojem će se samozaposliti 40 mladih osoba.

Uz Start-up inkubator Rijeka ima i Poduzetnički inkubator Rujevica te Poduzetnički inkubator Torpedo koji trenutačno imaju 150 korisnika. Za razliku od ta dva inkubatora, u Start up-u se ideje mogu realizirati i bez otvaranja vlastite tvrtke, što je preduvjet korištenja u prva dva riječka inkubatora. Start up pruža potporu prvenstveno fizičkim osobama i to u osmišljavanju i postavljanju poslovnih modela kojima se nude inovativni načini rješavanja problema.

"Riječ je o novom obliku poduzetničke infrastrukture, usmjerenom razvoju poduzetništva u mladih, najosjetljivije dobne skupine koja sve teže pronalazi posao i stječe svoja prva radna iskustva", kazao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na konferenciji za novinare.

Službeno otvorenje Start up inkubatora najavljeno je za kraj veljače ove godine. Korisnici će biti mladi ljudi i njihovi timovi koji posjeduju znanja i ideje s područja informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna, studenti različitih znanstvenih i drugih stručnih područja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram