Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2013

SAD, Japan i Indija privremeno prizemljili "nesigurni" Boeing Dreamliner

Američke, japanske i indijske vlasti odlučile su privremeno zabraniti letove Boeinga 787 Dreamlinera nakon više incidenata, što predstavlja težak udarac za američku tvrtku koja tvrdi da je uvjerena u sigurnost svoje letjelice...

Boeing 787, koji je zadnjih tjedana imao nekoliko kvarova, mora ostati na tlu do nove odluke, izjavio je japanski pomoćnik ministra prometa, spominjući potrebu da se zajamči prije svega sigurnost baterija i druge opreme.

Američka savezna zrakoplovna uprava (FAA) ranije je zatražila da svi Dreamlineri registrirani u SAD-u ne lete dok se čeka potvrda njihove sigurnosti. Ta se naredba odnosi na United Airlines, jedinu kompaniju koja trenutno ima 787 u svojoj floti, i to šest primjeraka.

U Indiji su zrakoplovne vlasti učinile isto. "Zatražili smo od Air Indije da ostave na tlu šest Dreamlinera nakon što smo dobili preporuku američkih saveznih zrakoplovnih vlasti zbog sigurnosti", kazao je generalni direktor civilnog zrakoplovstva Arun Mishra.

Direktor Boeinga Jim McNerney reagirao je na te događaje u priopćenju objavljenom nakon odluke američkih vlasti. "Poduzet ćemo sve potrebne mjere sljedećih dana kako bi naše klijente i putnike uvjerili u sigurnost 787 te kako bi letjelice ponovno bile stavljene u pogon", rekao je McNerney te dodao kako imaju povjerenja u činjenicu da je 787 siguran, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram