Zatvori
Poslovni Puls
18/01/2013

Do travnja sve spremno za početak gradnje novog terminala Zračne luke Zagreb?

Vlada će do travnja ispuniti sve obveze iz koncesijskog ugovora s francuskim konzorcijem ZAIC-om o izgradnji putničkog terminala Zračne luke Zagreb...

"Do travnja ćemo ispuniti sve obveze kao davatelji koncesije i stvoriti sve preduvjete koncesionaru da konzumira ugovor", potvrdio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić na sjednici Vlade.

Ministar Hajdaš Dončić kaže kako je dosad izdana lokacijska dozvola, krenulo se u otkup privatnog zemljišta na koncesijskom području, a do travnja će biti ishođeni i uvjeti gradnje, čime će hrvatska strana ispuniti sve obveze davatelja koncesije.

Vlada je prošle godine potpisala ugovor sa ZAIC-om (Zagreb Airport International Company) o izgradnji novog putničkog terminala, a najveći dio zemljišta za taj terminal je u vlasništvu države koja ga je dala na korištenje MORH-u.

Budući da je MORH-u osigurana nova lokacija, taj dio sa zemljištem je praktički riješen, pa će, sukladno koncesijskom ugovoru, 11. travnja ZAIC imati sve preduvjete za konzumaciju ugovora.

Koncesionar mora odmah nakon toga uplatiti dva milijuna eura u državni proračun te izgraditi novi terminal u roku tri godine, napomenuo je Hajdaš Dončić.

Ako ZAIC ne ispuni svoju financijsku obvezu, Hrvatska će za izgradnju novog terminala imati gotov projekt na razini uvjeta građenja, dodao je ministar.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram