Zatvori
Poslovni Puls
18/01/2013

Grčki "Linić" osumnjičen za utaju poreza?

Grčki parlament odlučio je pokrenuti istragu protiv bivšeg ministra financija Georgija Papakonstantinoua zbog njegove uloge u tzv. Lagardinoj listi, popisu osoba koje se sumnjiči za utaju poreza...

Nakon duge rasprave zastupnici su glasovali za parlamentarnu istragu kojom će se utvrditi je li Papakonstantinou s tog popisa izbrisao imena članova svoje obitelji. Istraga bi se mogla završiti kaznenim progonom za krivotvorenje dokumenta i povredu službene dužnosti.

Parlament je odbio proširiti istragu na Papakonstantinouova nasljednika na dužnosti ministra financija i sadašnjeg predsjednika socijalista Evangelosa Venizelosa i na dvojicu bivših premijera Georgija Papandreoua i Lukasa Papademosa. Papakonstantinou, jedan od glavnih pregovarača s eurozonom i MMF-om o prvom paketu međunarodne financijske pomoći Grčkoj 2010., priznao je da nije najbolje postupao u vezi s tehničkom pohranom te liste koja je nestala nakon njegova odlaska iz ministarstva financija.

Francuska, koja ju je bila poslala Grčkoj, morala joj je u prosincu vratiti jedan primjerak. No Papakonstantinou niječe bilo kakvu osobnu umiješanost u prijevaru za koju ga se tereti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram