Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2013

Turci, Britanci i Valamar žele kupiti devastirani dubrovački hotel Belvedere

Ina će, doznaje Večernji list, uskoro raspisati javnu dražbu za prodaju dubrovačkog hotela Belvedere...

Taj je hotel već 22 godine devastiran i bez obzira na to što mu se vlasnik mijenjao nekoliko puta, ozbiljna obnova nikad nije počela. Stoga cijeli kompleks koji se prostire na 45 tisuća četvornih metara najprije treba srušiti pa obnoviti.

Ina je kao jedan od vlasnika s udjelom od 31,7 posto počela ulagati, ali je to s novom upravom zaustavljeno. Drugi većinski vlasnik, hrvatski biznismen Zvonko Stojević iz Beča kupio je 2001. godine 54 posto udjela hotela za otprilike šest milijuna dolara. Najprije se nije mogao dogovoriti s Inom o obnovi, a poslije nije imao novca.

Stečaj nad hotelom otvoren je u srpnju 2012. godine, a prije dva mjeseca stvoreni su uvjeti za prodaju. Interes su pokazali svi jači investitori s tog područja, kao što je Rixos, Valamar te britanski investitor koji ulaže u projekt Bosanke. Nagađa se da će početna cijena biti 16,8 milijuna eura, kolika je bila i posljednja procjena. Hotel je tri puta išao na procjenu građevinskih vještaka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram