Zatvori
Poslovni Puls
25/01/2013

Ulagači iz Abu Dhabija u Beogradu žele izgraditi najluksuzniji hotel u Europi?

Ulagači iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresirani su za izgradnju luksuznog hotela na mjestu gdje se nalazi urušena zgrada Generalštaba u Beogradu...

Kako piše "Novi magazin", Arapi na toj lokaciji žele izgraditi najluksuzniji hotel u Europi. Ideja o izgradnji hotela navodno dolazi od šeika  Abu Dhabija Mohammeda bin Zayed Al Nahyana.

Ulagači do sada nisu bili pretjerano zainteresirani za kupovinu zgrade Generalštaba jer taj objekt ima status spomenika kulture što znači da se ne smije mijenjati njegov prvobitni izgled.

Ministar financija i gospodarstva  Mlađan Dinkić sredinom siječnja s predstanicima UAE-a potpisao je predugovor o ulaganju u osam srpskih državnih poljoprivrednih kombinata, a konačni ugovori navodno će biti zaključeni do kraja ožujka ove godine.

Predugovorom je predviđeno osnivanje nove, zajedničke kompanije, u kojoj će 80 posto udjela biti u vlasništvu arapskih ulagača,  dok će ostatak zajednički pripadati Republici Srbiji i Gradu Beogradu. Zajednička kompanija, kako je predviđeno, uložit će 100 milijuna eura u sustav za navodnjavanje, agrotehnički razvoj i obrtni kapital.

Šeik bin Zayed Al Nahyan, preko svojih kompanija, planira uložiti i oko 150 milijuna eura u razvoj novih vojnih tehnologija kao i u izvoz oružja iz Srbije.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji je bio domaćin Bin Zayedu, rekao je prije dva tjedna da je Srbija na korak do potpisivanja više ugovora o investicijama iz UAE čija će ukupna vrijednost biti više stotina milijuna eura.

TEME: / / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram