Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2013

Milanović: Želimo da Hrvatska bude jedna od najboljih država za biznis u Europi!

Premijer Zoran Milanović boravi u Čileu na summitu Europske unije i Zajednice država latinske Amerike i Kariba (EU-CELAC). Milanović se prvo sastao s predsjednikom Čilea Sebastioanom Pinerom. Hrvatska je s Čileom potpisala Memorandum o razumijevanju dviju vlada, javila je hrvatska vlada...

Milanović je napomenuo kako Hrvatska uskoro postaje 28. članica Europske unije i to ne kao "mala statistička greška, nego faktor koji zna što hoće".

Govoreći o tome kakvu Hrvatsku vidi u budućnosti, naglasio je da želi da za nekoliko godina ona bude "jedna od najboljih država za business u Europi. Da onaj tko dođe u Hrvatsku sa svojim novcem zna da je taj novac siguran i da su šanse da ga poveća realne".

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, koja je također u Santiagu, rekla je da hrvatska zajednica u Čileu nudi "ono što najbolje iz Hrvatske može izaći i u kreativnosti, i u znanosti, i u poduzetništvu". "Ovako bismo htjeli da ljudi vide Hrvatsku u svijetu kao što vide hrvatsku zajednicu u Čileu", kazala je Pusić.

Oko slučaja Ljubljanske banke, Pusić je naglasila kako je sljedeći tjedan dogovoren sastanak sa slovenskim ministrom Erjavcem te kako smatra da smo vrlo blizu rješenju. Hrvatska je spremna povući punomoć bankama za slučajeve pred hrvatskim sudovima, ukoliko "uspijemo sa Slovenijom pronaći alternativno rješenje."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram