Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2013

ŠUŠKA SE: Gazprom želi kupiti dio INA-e

Ako se šuškanja o tome da bi hrvatska Vlada mogla prodati svoj udio u hrvatskoj nacionalnoj naftnoj kompaniji Ini pokažu točnima, prva u redu za otkup tog udjela mogla bi biti ruska državna plinska kompanija Gazprom, objavio je Moscow Times u članku o nedavnom posjetu čelnika Gazproma Hrvatskoj. Navode kako se kupnja udjela u Ini uklapa u Gazpromove investicijske strategije...

Podsjetimo, u Zagrebu su se čelnici Gazproma sastali s visokim hrvatskim dužnosnicima - predstavnicima Vlade te predsjednikom Ivom Josipovićem.

Gazprom je, između ostalog, zainteresiran za izgradnju elektrane na plin te za istraživanje nalazišta nafte i plina u Hrvatskoj, otkrila je nakon sastanka održanog prije desetak prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić.

"Za nas je to neobično zanimljiva tema s posljedicama i za cijenu plina u gospodarstvu. Znači, u mnogo slučajeva pretvaranja današnjih gubitaša u firme koje stvaraju profit. Tu su i cijene energenata u kućanstvima što je bitan element standarda građana", rekla je Pusić.

Predsjednik tvrtke Gazprom Alexey Miller naglasio je da je osim izgradnje plinske termoelektrane, Gazprom zainteresiran za isporuku derivata prirodnog plina kao pogonskog goriva za vozila.

"Tu ima velikih perspektiva jer bi zajedničkom suradnjom mogli osigurati smanjenje cijene goriva za lokalne prijevoznike, jer je gorivo koje se proizvodi iz plina puno jeftinije od onog koje se proizvodi iz nafte. Puno je mogućnosti za suradnju i mi smo za nju u potpunosti otvoreni", zaključio je Miller, prenosi Index.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram