Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2013

U Antigvi moguće legalno "skidati" američke filmove preko torrenta!

Malena karipska država Antigva i Barbuda izvijestit će u danas Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO) da planira uvesti sankcije protiv SAD-a tako što će dopustiti "skidanje" američkih filmova s interneta bez plaćanja autorskih prava. Antigva na to ima pravo nakon što je dobila spor pred WTO-om, pokrenut 2003., kada je SAD zabranio klađenje preko interneta...

SAD je tada objavio da na klađenje više neće primjenjivati pravila WTO-a, no nije, kao što je trebao, ponudio Antigvi odgovarajući pristup nekim drugim uslugama. Antigva je tako stekla pravo uzvratiti sankcijama i, budući da su postojale male šanse da promijeni stav Washingtona prijetnjom zabrane uvoza američkih proizvoda u zemlju od samo 70.000 stanovnika, dobila je dozvolu da umjesto toga iskoristi intelektualno vlasništvo.

"Vlasnici američkih intelektualnih prava bore se protiv piratstva diljem svijeta. Mrze kradljivce njihova intelektualnog vlasništva i troše goleme svote novca da bi to spriječili", rekao je Mark Mendel, odvjetnik Antigve u tom sporu. Napomenuo da bi Antigva mogla iskoristiti autorska prava, patente i zaštićena imena robnih marki.

Otvaranje internetske stranice koja bi omogućavala "skidanje" američkih filmova, jedna je od mogućnosti, kao i prodaja majica s natpisom Manchester United, engleskog nogometnog kluba u vlasništvu američke obitelji Glazer, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram