Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2013

Smog guši Peking: Zatvaraju se tvornice, vladina vozila ne izlaze na cestu

Peking je privremeno zatvorio 103 tvornice koje su veliki zagađivači, a s cesta je maknuo 30 posto vladinih vozila ne bi li tako stao na kraj velikoj zagađenosti zraka....

Vidljivost je smanjena na 200 metara u centru glavnog grada Kine gdje pješaci i biciklisti ponovo nose maske probijajući se kroz smog, javlja agencija Xinhua.

Zagađenost zraka u Pekingu redovito prelazi 500 na indeksu koji mjeri čestice promjera 2,5 mikrometara u zraku. Opasno je sve iznad 300, a prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije dnevna razina ne bi trebala prijeći 20. Danas je izmjereno 517 - ta brojka označava da se zagađenje 'ne može ni izmjeriti'.

Početkom siječnja zagađenost je dosegnula rekordnu razinu, 30-45 puta višu od prihvatljive, a cijeli je grad zavijen u debeli otrovni oblak zbog kojega avioni nisu letjeli, a ljudi nisu smjeli izlaziti, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram