Zatvori
Poslovni Puls
30/01/2013

Hrvatski student otkrio greške na Googleu i Facebooku - zaradio 24.000 kuna!

Josip Franjković, 18-godišnji student prve godine Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju na smjeru informacijske tehnologije, Zagreb campus, nekoliko je puta otkrio greške u sigurnosnim sustavima Googlea i Faceboka, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju...

Obje kompanije Josipu su dodijelile vrijedne novčane nagrade u ukupnom iznosu od 4274 dolara, a njegovo ime nalazi se na popisima Google Hall of Fame i Facebokovim Whitehat listama.

U studenom 2010. godine Google je pokrenuo Vulnerability Reward Program s ciljem povećanja razine sigurnosti na domenama google.com, youtube.com, blogger.com i orkut.com. Osobama koje prijave grešku u sigurnosnom sustavu koji mogu ugroziti tajnost i integritet korisničkih podataka Google osigurava novčanu nagradu i njihovo ime bilježi u svojoj Hall of Fame.

Facebook je svoj program nagrađivanja unapređenja sigurnosti pokrenuo sredinom 2011. a funkcionira na istom principu.

Govoreći o svojim planovima, Josip Franjković istaknuo je kako su mu hobi internet i sigurnost web aplikacija, čime se želi baviti u budućnosti, te kako se nada da će se zaposliti u sigurnosnom sektoru.

Trenutačno s kolegama s fakulteta planira pokrenuti tvrtku koja će nuditi usluge testiranja web stranica, nalaženja grešaka u sigurnosnim sustavima i razvijanja internetskih stranica.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram