Zatvori
Poslovni Puls
30/01/2013

Ministar gospodarstva iskren: Tko uopće želi ulagati u ovakvu Hrvatsku?

Ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka u dvorani hotela Antunović dočekalo je nekoliko desetaka poduzetnika koji mu objašnjavaju kako je nemoguće poslovati u Hrvatskoj...

Sa svim se primjedbama HUP-ovaca i brojnih vlasnika tvrtki koji su se jučer na radnom ručku s ministrom okupili u hotelu Antunović, u potpunosti složio i nije obećao ama baš ništa! Upravo suprotno, izjavio je da je sasvim očekivano da nitko ne želi ulagati i poslovati u Hrvatskoj, piše Jutarnji.

"Da, Hrvatska je 84. na Doing Bussines ljestvici. Zamislite čovjeka koji želi investirati u takvu zemlju. Pa kako može?! Što mu je?! To bi učinio jedino u slučaju da iz nekog razloga mrzi sve 83 prethodne zemlje!", izjavio je ministar.

"Jedno smo kratko vrijeme imali osjećaj da se uspinjemo, da se dižemo, stvaramo, ali sada je sve to palo. U pametnim ljudima je naša najveća konkurentnost. Riječ konkurentnost stavljam ispred investicija. Zato u lipnju krećemo u izmjene Zakona o radu. Ako nemate neku emociju koja vas veže za neko mjesto, županiju, grad, pa tko bi od nas ostao u ovoj državi", otvoreno se zapitao Vrdoljak.

Uhvatio ga je, kaže, sram kada je maloprije opet bacio pogled na dugačak popis svih davanja poslodavaca.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram