Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2013

Dramatično u Pekingu: Glavni grad Kine utonuo u oblake otrovnog smoga

Vrhunac atmosferskog onečišćenja ovih dana u Pekingu prouzročio je priljev velikog broja pacijenata s dišnim tegobama u gradske bolnice, pišu službena glasila...

Broj osoba koje pate od plućnih tegoba ili imaju poteškoća s disanjem u kineskoj prijestolnici u porastu je za 20 posto, po anketi lista Beijing Morning Post. Čak 50 posto bolesnika primljenih u hitnoj službi jedne dječje bolnice žalilo se na respiratorne smetnje, dodaje list.

Kineska prijestolnica ovih se dana guši u gustom smogu sa štetnim česticama nakon što je u siječnju u više navrata izmjereno rekordno atmosfersko onečišćenje dosad neviđene gustoće. Stanje je u četvrtak bilo malo bolje.

Američko veleposlanstvo koje mjeri i objavljuje vlastite podatke o kakvoći zraka ocijenilo je u četvrtak ujutro da je stupanj onečišćenja veoma štetan za zdravlje, dan prije bio je opasan. Gradske vlasti smatraju pak da je u Pekingu niska razina onečišćenja.

Stanovnici Pekinga uglavnom ne vjeruju podacima vlade o onečišćenju okoliša pa su čak i službeni mediji u siječnju zatražili od vlasti više transparentnosti o tom pitanju.

Glavni uzrok atmosferskog onečišćenja u Pekingu je uporaba ugljena u industriji i termocentralama te stalni porast broja automobila na cestama, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram