Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2013

Kineska kompanija preuzela proizvodnju čuvenih britanskih taksija

Geely, u čijem je vlasništvu i švedski Volvo,priopćio je danas da je kupio britansku firmu Manganese Bronze Holdings, koja je proizvodila čuvene britanske taksije...

Kineska kompanija navodi da je kupila Manganese, koji je krajem prošle godine proglasio bankrot, za nešto više od 11 milijuna funti.Geely je bio vlasnik 20 posto dionica britanske tvrtke prije nego što je otišla u stečaj.

Geely je jedan od ambicioznih kineskih proizvođača automobila koji su se okrenuli stranim tehnologijama i markama da bi unaprijedili svoj razvoj. Tvrtka je 2010. kupila Volvo, a također proizvodi vlastite marke automobila.

"Odlučni smo u namjeri da povratimo uspjeh ovog čuvenog modela", rekao je predsjednik Geelyja Lee Shufu, napominjući da će kompanija nastaviti proizvoditi i servisirati automobile Manganesa. Popularni kockasti crni taksi TX4 proizvodit će se u tvornici u engleskom gradu Coventryju, prenosi T-Portal.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram