Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2013

Milanović: Rejting agencije gledaju interes ulagača, a mi interes hrvatskog društva

Premijer Milanović je na sjednici Vlade komentirao pad rejtinga na razinu "smeće", koji je objavila agencija Moody's, istaknuvši kako su rejting agencije nezasitne i gledaju interes investitora dok on kao premijer mora voditi računa o intersu društva...

"Ovo izvješće rejting agencije govori da smo na pravom putu, ali da ne idemo dovoljno brzo. Do mišljenja držim, ali mu se nikad u potpunosti neću predati. Vidimo kako završavaju oni koji idu prevelikom brzinom, a nemaju dovoljno dobre gume i nisu se dovoljno dobro prilagodili uvjetima na cesti.

Oni očekuju da te promjene budu brze, ali osjećamo da postoji nacija – nismo bankari, nego političari i društveni djelatnici, pa se nećemo u potpunosti razumjeti s rejting agencijama, kad bismo ih slušali, pitanje je kakvi bi rezultati bili; prognoza je stabilna i procjena napretka postoji.

Rejting agencije su jako ambiciozne i nekad nezasitne, gledaju interes investitora, a mi interes hrvatskog društva", komentirao je izvješće agencije Mody's premijer Milanović.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram