Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2013

Slavko Linić: Mnogi u Hrvatskoj sada moraju shvatiti gdje se nalazimo!

Ministar financija Slavko Linić u Banskim dvorima komentirao je najlošiji kreditni rejting Hrvatske od 1997. godine...

"Nemamo što dodati ovoj ocjeni, ali ona pokazuje gdje su problemi u Hrvatskoj, a to su nedovoljna ulaganja u proizvodnoj djelatnosti, a Vlada na to ima odgovor. Vlada vrlo jasno kaže da su nova ulaganja sektor energetike s privatnim ulaganjima, ne opterećujući državni proračun. Kad govorimo o tromom i zastarjelom javnom sektoru, i na to imamo odgovor, provesti se mora postupak restrukturiranja željeznica, Hrvatska pošta ne mora biti u javnom sektoru. Kad govorimo o koncesioniranju autocesta, to je sve sa ciljem da pokažemo kako Vlada strukturnim promjenama u javnim poduzećima pokušava promijeniti, ali to su procesi koji se nisu mogli dovršiti u jednoj godini," kazao je Linić, prenosi Index.

Sve je ovo razlog da će Vlada očito morati u prvom kvartalu razmotriti proračun za 2013. godinu.

"Mnogi će u Hrvatskoj morati shvatiti gdje se nalazimo, očito mnogi ne misle da je situacija zaista ovako složena. RH nije bila pripremljena na krizu. Skrivene dubioze od kojih su prethodnici bježali također su razlog ove prognoze"

Na pitanje novinara gdje se može smanjiti proračun, Linić nije htio precizno odgovoriti:

"Ostavimo to Vladi, a moje privatno mišljenje zadržat ću za sebe. Sve negativne reakcije agencija su ovdje prisutne, znamo što su zahtjevi sindikata. Ministarstvo financija će dati prijedlog, ali Vlada će odlučiti!."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram