Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2013

Slovenija pristala isplatiti 150 milijuna eura hrvatskim štedišama Ljubljanske banke?

Visoki diplomatski krugovi potvrdili su u neformalnom razgovoru za Jutarnji list kako je iz Ljubljane upućen relativno kompromisni prijedlog za rješavanje hrvatsko-slovenskog spora oko štediša Ljubljanske banke...

Slovenija je - tvrdi se u diplomatskim krugovima - pristala vratiti dug koji iznosi 278 milijuna eura, ali zauzvrat od Hrvatske traži povrat duga za neotplaćene kredite što ih je Ljubljanska banka dala poduzećima u Hrvatskoj.

Prema tvrdnjama slovenskih dužnosnika, zajedno s kamatama, riječ je o približno 130 milijuna eura, dok hrvatska Vlada barata s brojkom od sedamdeset milijuna eura. Pristane li naposlijetku na ovaj zahtjev, Hrvatska će od Slovenije dobiti oko 150 milijuna eura. I ono što je daleko najvažnije, brzu ratifikaciju članstva u Europskoj uniji.

Prema informacijama iz hrvatske Vlade, slovenska se ponuda ozbiljno razmatra. Ovo ne znači da će sigurno biti prihvaćena, međutim, već to što se najnoviji prijedlog razmatra, govori koliko je ozbiljno shvaćena ponuda iz Ljubljane.

Foto: DELO

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram